tiistai 3. joulukuuta 2013

Lumileikkejä ja valkosuklaa-mansikka-marianne-tummasuklaa tikkarit

Tänään sain vihdoista viimein muumitalon valmiiksi! Ei siitä kovin hieno tullut, mutta tyttö hyväksy sen ,niin saa nyt kelvata äidillekkin! :)
On se vähän vino ja seinät kaltevat, mut ehkä ens vuonna tulee parempi ;) jos jaksaa enää väsätä! :D

Lähdettiin pihalle, siinä puolenpäivän aikaan ja korjattiin meidän lumiukko kun jostain syystä oli mennyt hajalle. Tehtiin myös 'lumikissa'
Siitä tuli aika hieno!:) 
Oon kyllä kiusannu itteeni, kun oon tehnyt  kaikenlaisia herkkuja tässä lähiaikoina enkä oo yhtään voinut itse syödä! Vähän on kyllä houkuttanut mennä piparilaatikolle, mutta olen pitänyt pääni ja popsinut porkkanoita makeanhimoon!

Tänään sitten rupesin miettimään, kun lähdetään viikonlopuksi vantaalle ja pidetään siellä suvun kesken pikkujoulut. Perinteisesti kaikki on ostanut jokaiselle jonkin pikku paketin ja niitä on piiloteltu ympäri asuntoa ja lapset on saanut etsiä niitä sitten. Tässä tapauksessa ainoat pienet lapset jotka siellä ovat on meidän lapsemme, käytännössä siis vanhempi tytär ainoastaan etsii paketteja. Hullua kun nuo serkutkin vaan kasvaa!! Nuorin heistä on jo 14 vuotias! Paketti asiaan.. Niin mietin että meidän varmaan myös pitäisi jotain kivaa muille ostaa tai tehdä. Valitsin jälkimmäisen sillä mikä lahja voisi olla kivempi kuin itsetehty?! Ja tässä tapauksessa vielä joku herkku! Kaikille on kaksi piparia, jotka tytär leipoi ja mietin että vielä jotain voisi tehdä. Selasin nettiä ja tutkin meidän keittiön kaappeja. Löytyi valkosuklaa levy ja mariannemurska pussi. Pakkasessa oli mansikoita. Löysin vielä semmoisia holkkeja (en tiädä mistä olen saanut)askartelulaatikosta. Näistä siis syntyi otsikon niminen herkku! :) 
Laitoin holkkeihin ensin leivinpaperia että herkun saa sieltä pois.
Mansikat sulatin ja siivilöin mehun pois.
Sitten sulatin valkosuklaan mikrossa ja sekoitin sen sekaan puolipussia tuota murskaa.sitten laitoin holkkien pohjalle suklaaseosta.
Soseutin mansikoita hieman haarukalla ja laitoin vähän suklaaseoksen päälle.
Sitten sulatin tummaasuklaata ja kaadoin mansikan päälle. Annoin vähän aikaa jähmettyä ennen kuin laitoin tikun. Toivonmukaan on hyvää!! Tein yhden koeversion et pitää illalla katsoa pysyykö kasassa kun ottaa pois holkista.vielä pitää siistiä noi leivinpaperit pois. Nyt vaan pitää miettiä miten paketoin ne hienosti pipareitten kanssa ettei mee rikki?

Sainkin olla illan ihan rauhassa kotona :) mies lähti vanhemman tytön kanssa käymään äitillänsä ja nuorempi tyttö meni pihalle iltapäivä unille! :) sain siis ihan rauhassa touhuilla herkut jääkaappiin ja mun päivällinen näytti tältä
Kanaa,keitettyjä kasviksia ja salaattia! Nam!! :P 

Illalla vielä vähän käsireeniä ois tiedossa! ;)

-Jenni


5 kommenttia:

  1. Oih mitä herkkuja sä oot jaksanut väsätä! :) syötävän hyviltä näyttää! :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti myös maistuu!! :D

    VastaaPoista
  3. Joo! Kyllä kaikki ainaki söi ne! :)

    VastaaPoista