keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Bataattilaatikko ja keitettyä ruusukaalia

Menemme jouluksi mieheni äitille ja niinpä teemme ruuat vähän niinkuin puoliksi. Ei tarvitse mummon yksin häärätä keittiössä ;) ja sitäpaitsi autan mielelläni! Lupasin siis tehdä bataattilaatikkoa. En ole sitä aiemmin tehnyt, mutta maistanut olen sitä saarioisten valmismössöä. Niinpä oli pakko tehdä yksi koeversio, että tietää että siitä tulee varmasti hyvää! Olimme kaupasta ostaneet nut dream pähkinämaitoa ja ajattelin että sehän sopisi hyvin siihen.Jääkaapissa oli valmiiksi bataattia muttaei riittävästi niin lisäsin kaksi porkkanaa mukaan.  
Tässä siis minun bataattilaatikkoni ohje:
1 n. 500g bataatti
2 porkkanaa
4dl nut dream maitoa
Voita
Suolaa
Kanelia 
Kardemummaa
Korppujauhoja
Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat. Kiehuta kypsäksi suolavedessä. Muussaa survimella lisää maito,voi ja mausteet oman maun mukaan. Itse enihan hirveän mausteista tehnyt, mutta jos tykkää laittaa niin mikäs siinä. Ja tottakai pähkinämaidon tilalla voi käyttää normi maitoa tai miksei kermaakin.
Kaada muussi voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta ja ripottele korppujauhojapäälle. Töki haarukalla jokapaikkaan. Laita vielä voiklönttejä muusin päälle ennen uuniin laittoa. Paista 175astetta ja 1-1 1/2 tuntia
Mielestäni oikein onnistunut! Mies sanoi, että liian porkkanainen eli voi olla että jätän porkkanan sitten kokonaan pois! Tuli kyllä oikeen jouluinen fiilis tota syödessäni ja oli kyllä parasta joululaatikkoa mitä mä olen syönyt!

Me käymme päivittäisruokaostoksilla lidlissä ja se on kyllä paras kauppa ikinä! Kaikki juurekset ja kasvikset ovat paljon halvempia kuin normi kaupassa! Nytkin olimme käyneet siellä ja mukaan tarttui uusi tuttavuus: ruusukaali! En ole ikinä ennen syönyt! Joten nyt oli aika maistaa! Nettiä selaillesani päätin keittää niitä. Tämmöisen ohjeen kehitin:
Ruusukaalia
Valkosipulia
Voita
Suolaa
Pippuria
Halkaise ruusukaalit puoliksi,poista kanta, ota päällimmäiset multaiset lehdet pois. Laita kattilaan. Pilko myös muutama valkosipuli sekaan ja ripaus suolaa.kiehauta 4min. Kaada vesi pois. Laita nokare voita,ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita. Nauti! Täytyy kyllä sanoa että yllätyin positiivisesti! Tosi hyvää!! Pitää tehdä toistekin!!
Semmosta tänään.. Meillä vesirokko jatkuu ja pienelle on tullut rakkuloita lisää ja kuumekkin noussut :( silti pikkunen on iloinen omaitsensä :) 

-Jenni








2 kommenttia:

  1. Hahaa mulla tulee ruusukaalista yök fiilis! =D mut tosiaan en oo koskaan maistanut niin ei voi tietää! =D eikä kyllä tuu ekana kaupassa mieleen, että teempä tänään ruusukaalia! =D

    VastaaPoista
  2. Mullakin on ollut vähän epäilevä fiilis ruusukaalia kohtaan mut se kyl maistuu ihan hyvälle! Se vaan tarttu kaupassa käteen et nyt maistetaan tätä :D

    VastaaPoista