perjantai 29. marraskuuta 2013

Jauhelihakasvislasagne

Mun aamiainen näytti tänää tältä ;)
Kaurapuuroa
Kanelia
Raejuustoa
Mustikoita
Hunajaa
Oli kyllä hyvää!! En oo ennen uskaltanu laittaa raejuustoa puuroon kun ei se vaan kuullosta hyvältä yhdistelmältä, mut onneks kokeilin! ;)

Ajattelin tehdä lasagnea, mut mietin et miten siitä sais pikkusen terveellisemmän version? Niinpä selailin ohjeita netistä ja löysin aika hyvän kasvislasagnen ohjeen ja päätin et lisään siihen vaan jauhelihan ja otan vähän kasviksia pois! 
Ohje:
400g jauhelihaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
2porkkanaa
2selleriä
400g tomaattimurskaa
1dl vettä
Sweetchili soossia
Suolaa
Pippuria
Kuivattua oreganoa

Juustokastike:
400g raejuustoa
150g juustoraastetta
2dl maitoa

Tietty täysjyvä lasagnelevyjä

Kuori silppua sipulit. Kuori ja raasta porkkanat ja sellerit. Kuullota oliiviöljyssä sipulit. Lisää raasteet ,sekoita ja anna hetken paistua. Lisää jauheliha, paista kypsäksi. Lisää tomaattimurska, chilisoosi, vesi ja mausteet. Anna porista sen aikaa kun teet juustokastikkeen. Sekoita kaikki juustokastikkeen aineet keskenään. Lataa sitten lasagnevuokaan ainekset. Aloita jauskikastikkeella,sitten levyt, jauskikastike,juustokastike,levyt. Tulikoha niistä kolme kerrosta. Ripottele lopuksi juustoraastetta päälle. Paista uunin alatasossa 200 astetta n.40min
Harmikseni en vielä päässyt maistamaan herkkua, kun tein tämän huomiseksi valmiiksi miehelle ja tyttärelle, kun itse lähden aamusta leipomaan karjalanpiirakoita äitilleni! Ja sieltä kaappaan äitini mukaan meille kun hän jää hoitamaan lapsiamme kun minä ja mieheni lähdemme syömään ja elokuviin kaupungille! Onko vähän siistiä! En jaksa odottaa huomista! ;) nyt saa sitten nähdä mihin päädytään syömään! Siivet kyllä vähän houkuttas, että kyllä saa varmaan terveellisyys jäädä pois kun kerrankin päästään kaksin ulos! Mutta sen näkee huomenna! ;)

Illalla kävin vielä 20min juoksulenkillä ja tein vähän kyykkyjä päälle! Nyt suihkunraikkaana ja iltapalan syönneenä vois kohta puoliin painua pehkuihin! 

-Jenni








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti